ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Στα άκρα οι αγρότες: «Κόβουν» την Ελλάδα στα δύο μετά την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης

Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν για σήμερα, Πέμπτη οι αγρότες από όλα τα μπλόκα, ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής ενημερώνει ότι σήμερα θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 έως τις 9.00 το απόγευμα.

Εξηγεί πως στο χώρο του τελωνείου θα παραμείνουν τα απαραίτητα για τον αποκλεισμό αγροτικά μηχανήματα, καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ει δυνατόν της πλειοψηφίας των αγροτών του Έβρου.

Ανακοινώνει την κλιμάκωση των δράσεων από το Σάββατο, με αύξηση κατά πολύ των ωρών του αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή προσανατολίζεται στο να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης, προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.

Επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επιτυγχάνει αυτή τη συσπείρωση με τη συνειδητή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και μεγάλου αριθμού νέων αγροτών ηλικίας 30-45 ετών. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Από το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση τρακτέρ και αυτοκινήτων από αγρότες της Παιανίας και των Σπάτων.

Τα οχήματα έχουν παραταχθεί στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον διεθνή αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις μεταξύ των αγροτών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς, για το πότε και με ποιο τρόπο θα κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών πραγματοποίησαν χθες, νέα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Οι αγρότες στην συνέλευση αποφάσισαν να σκληρύνουν περαιτέρω τη στάση τους και αποφάσισαν για σήμερα, Πέμπτη να κλείσουν τη διέλευση από τα Τέμπη για 5 ώρες και συγκεκριμένα από τις 16:00 το μεσημέρι έως και τις 21:00 το βράδυ.

Όσον αφορά στην έκθεση AGROTICA, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει τη συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη (26/1), οι αγρότες που συναντήθηκαν στη Σίνδο αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 66 μπλόκα της χώρας.

Η πλευρά της Νίκαιας εμφανίζεται να σκληραίνει τη στάση της σημαντικά, με πολύωρους - άνω των έξι ωρών - πλέον αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, αεροδρομίων και λιμανιών.

«Όσοι σκέφτονταν να ταξιδέψουν, καλύτερα να το αναβάλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Στέργιος Λίτος από το μπλόκο του Προμαχώνα και συμπλήρωσε: «Το μπλόκο του Προμαχώνα συμμετείχε στη γενική συνέλευση του μπλόκου στα Τέμπη, που διήρκησε μέχρι τις 2 το πρωί και αποφασίσαμε ότι μαζί με την Νίκαια ενώνουμε τη φωνή μας».

Επίσης, σήμερα, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής, από Μουδανιά μέχρι και Κατερίνη, θα δέσουν τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της Αριστοτέλους.

Παράλληλα, απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εξήγγειλαν για σήμερα και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.