ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

"Κρίσιμο δείπνο" λέει δανειστών-Τόμσεν για την Ελλάδα

 Ε αφού φάγανε τον "αγλέουρα" στο "κρισιμο δείπνο" που είχαν, τους "έπιασε" και ο πόνος... για την Ελλάδα... Το ΔΝΤ ανέκαθεν ήταν το πιο σκληρό καρύδι από την πλευρά των δανειστών γράφει το real.gr, το πιο αρχίδι θα γράψουμε εμείς για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους.

 Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, όπου το ΔΝΤ βρισκόταν σε σχεδόν απόλυτη ευθυγράμμιση με το Βερολίνο, οι πιθανότητες έγερναν μάλλον προς την πλευρά του συμβιβασμού με τους όρους του ΔΝΤ. Η διαφαινόμενη αλλαγή της στάσης της Γερμανίας όμως, ιδίως το τελευταίο διήμερο, με φόντο τόσο το προσφυγικό, όσο και τη σύνοδο του G20 στη Σαγκάη, αφήνουν περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση να προσβλέπει σε συμβιβασμό των δανειστών μεταξύ τους, με όρους που θα ταιριάζουν περισσότερο στις δικές της πολιτικές αντοχές.

 Σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν μια ακόμα συνάντηση σε μια προσπάθεια συμβιβασμού. Στη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup απλώς επαναβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά οι αποστάσεις που τους χωρίζουν, αλλά μετά το πλουσιοπάροχο δείπνο σκέφτηκαν "δεν γαμιούνται και οι Έλληνες εμείς καλά περνάμε".


Από τη μία πλευρά βρέθηκε το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών το οποίο έχει έρθει κοντά σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του δημοσιονομικού κενού και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις θέσεις του οποίου «αβαντάριζε» με κάθε ευκαιρία το Βερολίνο.

Η Γερμανία όμως, με μία σειρά δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ όσο και του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί της, όπως αναδείχθηκε και σε χθεσινό τηλεγράφημα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία είναι πρόθυμη να δώσει κάποια ελευθερία κινήσεων στην Ελλάδα για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δείχνοντας διάθεση για ευελιξία στις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Καλά πληροφορημένη πηγή την οποία επικαλείται το Bloomberg αναφέρει, για παράδειγμα, ότι το Βερολίνο το οποίο προηγουμένως απαιτούσε περικοπές στις συντάξεις, θα ήταν τώρα ικανοποιημένο με ένα συνδυασμό μέτρων που θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, σημείωνε χθες βράδυ στο Euro2day.gr πως πράγματι φαίνεται μια μεταστροφή στη στάση της Γερμανίας. Από αυτό το σημείο βέβαια, μέχρι το ενδεχόμενο η Γερμανία και οι δορυφόροι της να υπαναχωρήσουν στην απαίτηση συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα- όπως θα επιθυμούσε διακαώς η κυβέρνηση- υπάρχει μεγάλη απόσταση. Τουλάχιστον προς το παρόν.

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.