ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το ανθρώπινο δράμα συνεχίζεται

«Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία» αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης.


Οι δε οικονομικοί μετανάστες, προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο, έχοντας ήδη παρέλθει 14 ημέρες από την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια (σ.σ.: Περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία βάσει σχετικής διμερούς συμφωνίας) θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα με την προοπτική επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους αν και εφόσον υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες. Η επισύναψη των εν λόγω συμφωνιών έχει ωστόσο καθυστερήσει με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται.

Την ίδια ώρα, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί τα σύνορα έκλεισαν και δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη δια της ίδιας οδού που ακολούθησαν πολλοί φίλοι και συγγενείς τους που προηγήθηκαν.

Τη Δευτέρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε σε ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega ότι στόχος της Ε.Ε. είναι η δημιουργία πολλών «Ellis Island», εννοώντας το αμερικανικό νησί όπου οι μετανάστες προς τις ΗΠΑ περίμεναν για να μάθουν εάν τελικά μπορούν να μπουν στη χώρα.

«Δηλαδή, θέλετε να μετατρέψετε τα ελληνικά νησιά σε Ellis island χωρίς το άγαλμα της Ελευθερίας;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου. «Ναι» ήταν η μονολεκτική και κυνική απάντηση του εν λόγω αξιωματούχου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι προσφυγικές ροές δεν μειώνονται παρά την προηγηθείσα συμφωνία: Την Κυριακή έφτασαν στην Ελλάδα περισσότεροι από 800 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 1.662. Εξ αυτών 698 έφτασαν στη Λέσβο, 830 στη Χίο, 21 στη Σάμο, 26 στην Κω και 87 στο Καστελόριζο.

Συνολικά στον ελλαδικό χώρο βρίσκονται 50.411 πρόσφυγες και μετανάστες με την πλειοψηφία να συγκεντρώνεται σε Ειδομένη και Πειραιά.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.