ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Από το «go back madam Merkel» του Αλέξη Τσίπρα, στο «εγώ τον εμπιστεύομαι» του Βολφγκανγκ Σόιμπλε...

Τελικά, θέλοντας και μη ο Αλέξης Τσίπρας την έβαλε τη γραβάτα που του υποσχέθηκε στην περσινή διαπραγμάτευση ο Γιούνκερ. Και όχι μόνο την έβαλε αλλά την έδεσε σφιχτά με γαλλογερμανικό κόμπο.

Οι δημόσιες δηλώσεις Σόιμπλε και Σαπέν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα μόνο τυχαίες δεν είναι στο συγκεκριμένο timing.

Ο mister «Go back madam Merkel» μεταλλάχθηκε σε έναν πολιτικό που «μιλάει λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γλώσσα των Βρυξελλών».

Αυτή η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα είναι η πολιτική ταφόπλακα για το μέλλον του νεαρού αριστερού που οραματιζόταν να γίνει ο Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης...

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν, σε κοινή συνέντευξη στο ραδιοσταθμό Europe1 και την τηλεόραση itele, με αφορμή την έκδοση βιβλίου τους για τις Γάλλο-γερμανικές σχέσεις και την Ευρώπη δήλωσαν δημοσίως ότι εμπιστεύονται τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση είχε τίτλο στα γαλλικά: «Ποτέ χωρίς την Ευρώπη» και στα γερμανικά: «Μαζί διαφορετικοί».

«Εμπιστεύεστε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου προς τους υπουργούς.

- Εγώ τον εμπιστεύομαι, δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν

- Φυσικά και εγώ, απάντησε ο Β. Σόιμπλε

«Πως έτσι; Είναι γιατί μιλάει φέτος λιγότερο ελληνικά και περισσότερο τη γαλλογερμανική γλώσσα και τη γλώσσα των Βρυξελλών;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όχι, δεν είναι έτσι» απάντησε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε οι αποφάσεις στις οποίες με δυσκολία καταλήξαμε το περασμένο καλοκαίρι να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες να υλοποιήσουν όλα αυτά, εργάζονται όμως».

Στο ερώτημα εάν προτίθενται να προχωρήσουν στη μείωση ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Β. Σόιμπλε απάντησε: «Η ελληνική κρίση μας επιβάλλει το ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για την ανάκαμψη και αποτελεσματικότητα της οικονομίας της ώστε να αποκτήσει μακροπρόθεσμα μια βιώσιμη οικονομία. Θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει μια αποτελεσματική διοίκηση γιατί με το πέρασμα των χρόνων έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα. Για να μπορέσει να φθάσει το ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής θα πρέπει να αποκτήσει μια μοντέρνα διοίκηση. Ο Βαρουφάκης είπε ότι εάν διαγράφαμε ολοσχερώς το ελληνικό χρέος, τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε εποικοδομητικές υποδομές και μια ανταγωνιστική οικονομία. Εάν ξεκινήσουμε με την αναδιάρθρωση του χρέους, θα χαλαρώσουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Παίρνοντας το λόγο ο Γάλλος υπουργός Μ. Σαπέν δήλωσε από μέρους του: «Θα πρέπει σίγουρα να βοηθήσουμε εκ νέου την Ελλάδα και δεν μιλώ μόνο για τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο και έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας».

Ο Μισέλ Σαπέν υπενθύμισε στη συνέχεια ότι «πριν από την τωρινή κυβέρνηση υπήρξαν άλλες κυβερνήσεις που δεν έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες, ενώ έχουμε μια κυβέρνηση σήμερα που προσπαθεί. Θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλους και θα πρέπει να την συνοδεύσουμε και βοηθήσουμε.

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να καταλήξει στη συνέχεια στην αναδιάρθρωση του χρέους, η απάντηση είναι ''ναι'', όπως άλλωστε έχει αποφασισθεί στη συμφωνία του Ιουλίου. Δεν μπορείτε όμως να πείτε ότι αρχίζουμε από το χρέος εάν ξεκινήσουμε με το χρέος δεν θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες και υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν αντιμετωπίζει μόνο την μη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, αντιμετωπίζει ένα είδος επιθετικής επιδρομής από ένα υπερβολικά μεγάλο αριθμό προσφύγων. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά γι αυτό έχουμε ανάγκη να δείξουμε αλληλεγγύη αλλά και υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση».

Το περίεργο και ανορθόδοξο φλερτ των Γερμανών μόνο τυχαίο δεν είναι... Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς μαζί με την δεξιά αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος, τόσο στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, όσο και στην επιδείνωση της γεωστρατιγικής θέσης της χώρας, έχει μελετηθεί αρκετά χρόνια πρίν. Απο την εποχή που δάκρυζε ο Καραμανλής...

Η κυβέρνηση της αριστεράς είναι προφανές ότι παίζει το ρόλο του «κασκαντέρ» για λογαριασμό της Γερμανίας. Τη δουλειά του «κασκαντέρ» την έχει αναλάβει ο Τσίπρας. Βάζει την Τουρκία στο παιχνίδι του Αιγαίου για λογαριασμό της Γερμανίας και παίρνει πάνω του όλο το πολιτικό κόστος για να απομειώσει ένα χρέος που έτσι κι αλλιώς εκτός από επαχθές είναι και επίπλαστο, αφού βεβαίως μιλάμε για λογιστικό χρήμα που διογκώθηκε από εξωπραγματικούς τόκους και αστρονομικά επιτόκια.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο και κάποιοι αρνούνται ακόμα να το αντιληφθούν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.