ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Νεκρή γυναίκα στην Ελλάδα από το ιό του δυτικού Νείλου

Ο ιός που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια, εμφανίζει έξαρση στο νομό Αργολίδας, όπου και σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα εμφάνισε εγκεφαλίτιδα, έπειτα από τσίμπημα και δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ακόμη δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων, ο ένας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με εγκεφαλίτιδα.


Η εστία της μόλυνσης παραμένει ενεργή στην Αργολίδα, με το Ναύπλιο, το Άργος και τις Μυκήνες να αποτελούν τις περιοχές που επηρεάζονται από τον ιό των κουνουπιών και να καταγράφουν συνεχώς νέους ασθενείς.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλη γεωγραφική περιοχή. Τονίζουν ωστόσο ως θετικό ότι υπάρχει επαγρύπνηση των υγειονομικών αρχών και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας διότι διασφαλίζεται η έγκαιρη διάγνωση άρα και αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων.

Συνολικά, μέχρι και σήμερα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 12 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει.

Οι 8 εμφάνισαν βαριά συμπτώματα, από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της γρίπης ή άλλης ίωσης και χωρίς να πληγεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.