ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

«Εμφύλιος» στην Ισπανία για το δημοψήφισμα – Αρχίζει η «μάχη» της Βαρκελώνης

Δραματικές οι επόμενες ώρες σε μια χώρα διχασμένη - Η αστυνομία απέκλεισε χιλιάδες εκλογικά κέντρα ενώ διαδηλωτές κατέλαβαν σχολεία, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Στη Βαρκελώνη επικρατεί αναστάτωση με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους που απαιτούν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παρά την απαγόρευση της ισπανικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση είναι δραματική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα των επομένων ωρών. Το βέβαιο είναι πως η Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, θα είναι μια ιστορική μέρα για την Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία βρίσκεται ήδη στους δρόμους της Καταλονίας, όπου έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό 1.300 σχολείων από το σύνολο των 2.315 που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα, με στόχο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής να έχουν «κλειδωθεί» όλα.

Την ίδια ώρα, σε 163 σχολεία βρίσκονται Καταλανοί οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Για αυτούς, η εντολή της κυβέρνησης Ραχόι ήταν ξεκάθαρη: «Απομακρύνετέ τους με κάθε τρόπο».

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι όσοι εθελοντές βοηθήσουν στην εκλογική διαδικασία και χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο άνω των 300.000 ευρώ.

Τα περισσότερα δημόσια κτίρια, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα στο επίμαχο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, έχουν κλείσει, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα η Πολιτοφυλακή επενέβη στο κέντρο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της περιφερειακής κυβέρνησης και έκοψε τις συνδέσεις με τα εκλογικά τμήματα, τα συστήματα καταμέτρησης ψήφων και ένα λογισμικό που θα επέτρεπε τη διαδικτυακή ψήφο.

Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας ισπανικές σημαίες, διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να υπερασπιστούν την ενότητα της Ισπανίας.

Στη Μαδρίτη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Θιμπέλες όπου βρίσκεται η δημαρχία, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας πραγματοποιήθηκαν επίσης στη νότια Ισπανία, στη Σεβίλλη και τη Μάλαγα, το Αλικάντε και τη Βαλένθια, το Σανταντέρ και το Βαγιαδολίδ και στη Γαλικία, στο Σαντγιάγκο ντε Κομποστέλα και τη Λα Κορούνια.


newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.