ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Κρούσμα σαλμονέλας στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα Frezylac

 Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των επιμολυσμένων με σαλμονέλα παρτίδων βρεφικού γάλακτος και προϊόντων της γαλλικής εταιρείας Lactalis.

 Ύποπτα κρούσματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα έχουν εντοπιστεί στην Ισπανία και την Ελλάδα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (12/01/2018) το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

 Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένα παιδί ασθένησε στην Ισπανία, ενώ ερευνάται επίσης ένα ύποπτο περιστατικό στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως το βρεφικό γάλα της Lactalis, στη χώρα μας κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Frezylac.


 Το κρούσμα επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για παλαιότερο περιστατικό, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) ελέγχουν τα κρούσματα του προηγούμενου διαστήματος στη χώρα μας, σε σχέση με τις παρτίδες βρεφικού γάλακτος Frezylac οι οποίες ανακλήθηκαν. Το παιδί το οποίο ασθένησε είναι καλά στην υγεία του.

 Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, ανακοίνωσε ότι η Lactalis προχωρά στην ανάκληση όλων των παρτίδων βρεφικού γάλακτος που έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της Κραόν. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Λε Μερ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Εμανουέλ Μπενιέ.

 «Ο στόχος αυτού του δραστικού βήματος είναι απλός: να αποφευχθούν καθυστερήσεις και προβλήματα στην ταξινόμηση των παρτίδων, καθώς και ο κίνδυνος ανθρώπινου λάθους» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Μπρουνό Λε Μερ κάλεσε σε συνάντηση τη διοίκηση της Lactalis, μετά την παραδοχή από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στη Γαλλία, ότι πωλήθηκαν προϊόντα βρεφικού γάλακτος τα οποία θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί.

Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχε γίνει γνωστή η ακριβής ποσότητα της νέας ανάκλησης του βρεφικού γάλακτος της Lactalis, η οποία θα προστεθεί στα περισσότερα από 12 εκατ. κουτιά γάλακτος και άλλων προϊόντων τα οποία έχουν ήδη αποσυρθεί.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.