ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η εισβολή της Τουρκίας και η σφαγή των λαών του Αφρίν συνεχίζεται

 Εδώ και εικοσιοχτώ μέρες, από τις 20 Γενάρη 2018, ο τουρκικός στρατός μαζί με τις τουρκόφιλες συμμορίες των ισλαμιστών μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχουν εισβάλει στη Βόρεια Συρία, βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, σφάζουν κύρια άμαχο πληθυσμό, γέροντες, γυναίκες και παιδιά, καταστρέφουν κτίρια, λατρευτικούς χώρους, υποδομές και μνημεία.

 Δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, συνολικής δύναμης 20.000 ανδρών και πάνω από 5.000 μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ανάμεσά τους ισλαμιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), στρατολογημένοι από τους αιχμάλωτους του ISIS και βίαια επιστρατευμένους  Κούρδους και Αραβες πρόσφυγες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Τουρκία, εξοπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, συνοδευόμενοι από υπερσύγχρονα άρματα μάχης, τα Leopard II (Γερμανικής κατασκευής), και υποστηριζόμενοι από αεροπλάνα F16 εξαπέλυσαν επίθεση στο αυτοδιοικούμενο Καντόνι του Αφρίν, με στόχο την εξολόθρευση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν την κύρια δύναμη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

 Η Τουρκία ονόμασε την βάρβαρη και εγκληματική εισβολή της: Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Εστησε εμψυχωτικές φιέστες στα σύνορα Τουρκίας Συρίας με μασκαρεμένους Γενίτσαρους της περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Σουλτάνων, και ξεκίνησε την επιδρομή στη Συρία, που θα διαρκούσε «ελάχιστες μέρες», για να καθαρίσει την περιοχή από τους τρομοκράτες του… ISIS και του… PKK,  αφού εξασφάλισε την, μέχρι τώρα, απραξία των Αμερικάνων και την ανοχή των Ρώσων, οι οποίοι έχουν στην ευθύνη τους την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Συρίας.

 Το Αφρίν, μετά την απελευθέρωσή του, το καλοκαίρι του 2012, από τις κουρδικές Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), και την ανακήρυξή του σε αυτοδιοικούμενο καντόνι της Ροζάβας (Βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν), στις 29 Γενάρη 2014, κατάφερε να εξασφαλίσει σχετική ηρεμία, μέσα στη κόλαση του πολέμου στη Συρία. Η πόλη του Αφρίν είχε πληθυσμό 36.500 άτομα και ό συνολικός πληθυσμός της περιοχής ήταν 172.000. Στη διάρκεια του εμφυλίου βρήκαν ασφαλές καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες από τις άλλες περιοχές της Συρίας και ο πληθυσμός υπερδιπλασιάστηκε. Το καντόνι στη μέση της κρίσης της Συρίας, άρχισε να αναπτύσσεται. Τον Αύγουστο του 2015 δημιουργήθηκε και άρχισε να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο του Αφρίν με αρχικά προγράμματα στη λογοτεχνία, τη μηχανική και την οικονομία,  και γρήγορα επεκτάθηκε στη λειτουργία ινστιτούτων ιατρικής, τοπογραφίας, μουσικής και θεάτρου, διοίκησης επιχειρήσεων και κουρδικής γλώσσας.

Από την ημέρα της εισβολής, το Αφρίν που φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους, οι οποίοι διέφυγαν από την τρομοκρατία της Αλ Νούσρα και του ISIS, μετρά εκατοντάδες θύματα του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του. Τα τουρκικά αεροπλάνα έχουν σκοτώσει παιδιά προσφύγων  και εσωτερικά εκτοπισμένων που αναζήτησαν στο Αφρίν ασφάλεια και ειρήνη. Αλεβίτες που επέζησαν από τη σφαγή του Ντερσίμ, Γεζίντι που ξέφυγαν από την φονική μανία του ISIS, έχασαν τη ζωή τους εδώ. Αρμένιοι που οι οικογένειές τους εγκατέλειψαν τη Τουρκία και γλύτωσαν από τη γενοκτονία του 1915, συνάντησαν το θάνατο από το ίδιο χέρι. Κούρδοι και Αραβες, γυναίκες και παιδιά, πεθαίνουν, ακρωτηριάζονται, χάνουν τα σπίτια τους. Αρχαία μνημεία, πολύτιμοι αρχαιολογικοί θησαυροί καταστρέφονται.


 Η πολεμική επιχείρηση "κλάδος ελιάς" που ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον της Αφρίν, πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας βάσει του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του δικαιώματός της για αυτοάμυνα σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας... Προφανώς η Τουρκική κυβέρνηση, αναγνωρίζει μόνο όσα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την συμφέρουν ενώ απο ότι φαίνεται αναλαμβάνει και την προστασία άλλων Κρατών(!!!).

 Όπως εξήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση θα συμβάλει στη διασφάλιση των νότιων συνόρων του ΝΑΤΟ, γίνεται δηλαδή με τις "ευλογίες" και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ αφού τα όπλα που χρησιμοποιεί ο Τουρκικός στρατός εναντίον των αμάχων στην Αφρίν είναι Νατοϊκά και η Ελλάδα δυστυχώς είναι μέλος αυτού  του άθλιου διεθνή "οργανισμού".

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.