ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Πυραυλική επίθεση στη Χομς στη Συρία - Ρωσία: «Το Ισραήλ κτύπησε την Τ-4 με 20 πυραύλους Δαλιδά»

Πυραυλική επίθεση... "αγνώστου προελεύσεως", έλαβε χώρα σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χομς στη Συρία. Υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες. Οι ΗΠΑ μέχρι αυτή την ώρα κάνουν πως δεν ξέρουν... και αρνούνται πως είχαν σχέση με την επίθεση αυτή.


Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA τα ξημερώματα της Δευτέρας, στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κεντρικό τμήμα της Συρίας κοντά στην Χομς έγινε στόχος πυραυλικών επιθέσεων και υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο, κοντά στην πόλη Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Στο αεροδρόμιο Τάιφουρ είναι ανεπτυγμένοι δεκάδες άνδρες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο της Τάιφουρ», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως υπάρχουν «υποψίες στη Δαμασκό περί πυραυλικών πληγμάτων από τις ΗΠΑ». Αργότερα έγινε γνωστό απο το Ρωσικό ΥΠ.ΑΜ ότι Ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν στην Συριακή στρατιωτική βάση T-4 στην Χομς, κάνοντας χρήση του Λιβανέζικου εναέριου χώρου.

Πάνω από 20 πυραύλοι cruise εκτοξεύτηκαν κατά της γνωστής στρατιωτικής βάσης T-4 στην ανατολική Χομς τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ όλοι αναζητούσαν ποιος ήταν ο υπεύθυνος της πυραυλικής επίθεσης, όλες οι αναφορές από την Μέση Ανατολή δείχνουν το... Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το προσωπικό της αεροπορικής βάσης T-4 προειδοποιήθηκε πέντε λεπτά πριν το πρώτο πλήγμα και μετά ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κτύπησε μέσα και γύρω από την βάση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές σκοτώθηκαν 12 Σύροι στρατιώτες. Άλλες αναφορές τους ανεβάζουν σε 14 και ανάμεσά τους και κάποιοι Ιρανοί σύμβουλοι.

Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι αναχαίτισε οκτώ πυραύλους χωρίς να προσδιορίζει τον συνολικό αριθμό που εκτοξεύτηκε κατά της T-4.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η επίθεση διεξήχθη από ισραηλινά μαχητικά διαμέσου του λιβανέζικου ενάεριου χώρου σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κάλυψη των ρωσικών S-400

Το ίδιο είχαν πράξει στο παρελθόν άλλωστε όταν πάλι ξανακτύπησαν την βάση Τ-4 επειδή το Τελ Αβίβ πίστευε ότι αποθήκευε εξοπλισμό του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.