ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τουρκία - Δολάριο τέλος...

 Διακοπή των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας με την Δύση (με τις Ηνωμένες Πολιτείες δηλαδή), ανήγγειλε ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, παύει πλέον να δανείζεται σε δολάρια και η Τουρκία θα πληρώνει τα δάνειά της με χρυσό.


 Βασικά αυτό το έκανε για να μην πέσει ο έλεγχος της Τουρκικής κεντρικής τράπεζας στα χέρια του ΔΝΤ, κάτι το οποίο θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για την Τουρκική κοινωνία, σε αντίθεση με τους Έλληνες κατσαπλιάδες που κυβέρνησαν την Ελλάδα, οι οποίοι χάρισαν απλόχερα την Ελληνική κεντρική τράπεζα στους "θεσμούς", με αποτέλεσμα να διαλύσουν την Ελληνική κοινωνία, να κατακλέψουν τον πλούτο της χώρας και να την μετατρέψουν σε "Κολομβία των Βαλκανίων".

 Η Τουρκία αναγκάστηκε να δανειοδοτηθεί από το Δ.Ν.Τ. το Μάρτιο του 2001 με το ποσό των 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αμβλυνθεί η μεγάλη οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε. Αφού σταθεροποιήθηκε η τουρκική οικονομία και σημείωσε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το ΔΝΤ ήταν έτοιμο να προχωρήσει στο "plan B" τον Μάιο του 2008.

 Η Τουρκική κυβέρνηση αντιλήφθηκε έγκαιρα τα ύπουλα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων, και διέκοψε κάθε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον, όπου είναι η έδρα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 Απο τότε οι Μυστικές Υπηρεσίες των Η.Π.Α κυρίως, έχουν βαλθεί σε ένα λυσσαλέο αγώνα για να ανατρέψουν τον Ερντογάν, σχεδιάζοντας ταραχές (πλατεία Ταξίμ), βομβιστικές ενέργειες, "αποκαλύψεις" σκανδάλων, συνωμοσίες, με "κερασάκι στην τούρτα" την (αποτυχημένη) απόπειρα πραξικοπήματος την 16η Ιουλίου του 2016 για την ανατροπή του, ενορχηστρωμένη απο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

 Αποτέλεσμα αυτής της απόπειρας είναι ο λόγος που βρίσκονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις φυλακές της Ανδριανούπολης και ούτε φωνή ούτε ακρόαση απο τις Η.Π.Α. Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο των Η.Π.Α και έχει να περάσει πολλά δεινά ακόμα.

 Απο τότε ο Ερντογάν, μη θέλοντας να χαρίσει τον πλούτο της Τουρκίας στην Δύση, έχει συνάψει πλέον σχέσεις με την Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ το οποίο μάλιστα, επιδοτεί τη Τουρκία με περίπου 1,5 δισ. δολ. μηνιαίως, κυρίως σε χρυσό (!) ως «Ευχαριστώ» για το γεγονός ότι «υπάρχει» χάρη στη Τουρκία: Πριν από δέκα μήνες η Σαουδική Αραβία θα είχε μετατρέψει σε επαρχία της το εμιράτο, αν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει και δεν είχε χαρακτηρίσει casus belli, οποιαδήποτε προέλαση εντός του Κατάρ, των σαουδαραβικών Ταξιαρχιών!

 Με λίγα λόγια, αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι Ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, το έκανε ο Ερντογάν. Σε κάποια φάση, η κυβέρνηση της αριστεράς του κώλου προσπάθησε να προσεγγίσει την Ρωσία αλλά προφανώς ο Τσίπρας είναι νέος ακόμα και δεν ήθελε να έχει την κατάληξη του Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.